Harry Tuinier.nl

Tip van de Maand – November 2019

image_pdfimage_print

Controleren VMS Dierinstellingen.

Er is weer een nieuwe maand begonnen en op de lijst “Arbeidsroutine” staat dat we dan even moeten controleren hoe de instellingen voor de individuele koeien staan.

De standaardinstellingen zijn weliswaar goed voor verreweg de meeste koeien, voor sommige koeien zijn afwijkende instellingen, soms tijdelijk, beter.

Om deze Dierinstellingen goed te benutten, maar ook om niet te vergeten eventueel weer terug te zetten is het goed om 1x per maand het overzicht te controleren.

Pak bijvoorbeeld de Status lijst en klik een koe aan zodat haar balk blauw wordt.
Druk daarna op Ctrl + A en alle koeien worden blauw.
Daarna klikken op Groepsinvoer en kiezen voor Groepsinvoer AMS Dierinstellingen.
Dan komt de lijst voor de dag met de VMS instellingen maar dan voor alle, geselecteerde, koeien.

Het is vooral belangrijk om bij de tab “Melktoestemming” te kijken welke koeien op Automatische Melkpermissie staan en welke niet, en of “Onvolledig melkbeurt interval” goed benut worden.
Bij de tab “Reinigen” controleren bij welke koeien voor een andere dan standaard voorbehandelen of desinfectie gekozen is, en bij “Instellingen” bijvoorbeeld of bij driespenen “Bestaand” goed gebruikt wordt en de speeninstellingen als “Direct Aansluiten”, “Afwijkende Speenvorm”, en “Verlaagde Afnamelimiet” nog steeds bij de juiste koeien gebruikt worden.

Deze mogelijkheden goed benutten levert veel voordeel op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Menu