Harry Tuinier.nl

Tip van de Maand – September 2022

image_pdfimage_print

Controle nieuwmelkse koeien.

Op deze website is al vaak getipt over aandacht voor verse koeien.

Behalve regelmatig de 2-Minuten-Check te doen is het ook goed om dagelijks in de Status lijst even te sorteren op DIL (Dagen In Lactatie). Dan de pas afgekalfde koeien bovenaan. U ziet meteen of bij de laatste melkbeurt de verwachte melkgift  -ruim-  boven de 100% zat.

Wanneer u door dubbelklik van de bovenste koe de dierkaart opent en het tabje “Melken” opent, kiest voor “Melkgiften” en dan “Bloed en Geleidbaarheid” (Wel even minstens van de laatste 7 dagen + vandaag) dan ziet u meteen wanneer haar laatste melkbeurt was, hoe vaak ze al komt en of alle spenen goed gemolken worden, hoe de geleidbaarheid verloopt en of de bloedwaardes mooi dalen.

Met het groene pijltje (naast vergrootglas, printer en instellingen) gaat u zo naar de volgende koe die u gesorteerd hebt op DIL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *