Harry Tuinier.nl

DeLaval, inmelken / opstartdag

image_pdfimage_print

Sinds 2001 is Harry Tuinier veel betrokken geweest bij de eerste opstartdag van een melkrobot van DeLaval. Het meeste “opstartwerk”  is in Nederland door DeLaval uitbesteed, en wordt geregeld via Piet Schipper, Medemblik .

Veehouders verwachten over het algemeen dat de eerste dag melken met een melkrobot een spannende en stressvolle dag wordt, er is veel voorbereiding en drukte aan vooraf gegaan en nu moet het gebeuren! Men weet dat werken met een automatisch melksysteem altijd meer veranderingen met zich mee brengt dan vaak is voorzien en de kans bestaat dat u als veehouder,  mede door de drukte van bouwerij en veel mensen om u heen, het overzicht de eerste dag (dagen) wat kwijt raakt. Daarbij moet u ook nog veel informatie opnemen.
Èn  moet u uw koeien ook nog een heel nieuw systeem leren. Het kan dus een stressig tijdje zijn!

Juist op dit punt begint onze Inmelkservice!
DeLaval stuurt ons naar iedere opstart in Nederland.
Wij komen deze eerste dag en ondersteunen de veehouder in deze drukke tijd letterlijk met “Raad en Daad”.
Wat voor u als veehouder nieuw en vreemd is, is voor ons dagelijks werk. Diverse inmelkers zijn zelf ook VMS gebruikers en weten wat ondersteuning tijdens deze dagen betekent. Door onze jarenlange ervaring en inmiddels meer dan 1000 VMS sen verder weten we hoe belangrijk het is om rust in de stal te houden, de koeien rustig de robot in te loodsen en de veehouder gedoseerd uitleg te geven om aan het systeem te wennen.
Rust is erg belangrijk, zowel voor de koe als voor de veehouder!

Robot inmelken is veel meer dan alleen maar koeien indrijven, en deze mensen verstaan dat.
De opstartdag blijkt in de meeste gevallen dan ook een stuk relaxter te verlopen dan verwacht en vaak horen wij de opmerking:  “Het was gewoon een gezellige dag!”

Deze intensieve begeleiding bestaat de eerste dag uit 22 uren en ook de 2e nacht is er nog iemand van deze Inmelkservice 10 uren op uw bedrijf.  Dus kan de veehouder zelf, zolang de koeien het nieuwe ritme niet snappen, een paar nachten goed slapen en is hij veel fitter om de leiding zo spoedig mogelijk weer over te nemen.

In het Duitse veefokkersblad “Milchrind” heeft een artikel over ons werk gestaan.

 

 

 

De voordelen van onze opstartbegeleiding kort samengevat:

  • Professionele hulp (Met raad en daad)
  • Zeer intensieve begeleiding (1 dag en 2 nachten)
  • Snellere gewenning, daardoor eerder thuis met systeem
  • Minder uren voor monteurs en die kunnen zich op hun deel richten
  • Veehouder wordt ontlast, minder stress en eerder vertrouwen
  • Tevredenere klanten, ook door “After Sales Management”

 

 

De laatste jaren houdt Harry zich behalve met het inmelken ook vooral bezig met het Aftersales deel wat betreft het verder uitleggen van de programma’s,  wat er mogelijk is met de VMS van DeLaval.

De instellingen, de juiste manier van voeren,  maar vooral vandaag zien welke koe morgen ziek is,  is een slogan die onderbouwd wordt tijdens de uitleg.
Menu