Harry Tuinier.nl

Tip van de Maand – September 2023

image_pdfimage_print

Vaarzen voor afkalven stalsysteem en routes aanleren?

Zeker bij gestuurd koeverkeer kan het handig zijn om de vaarzen voor afkalven alvast aan de routes, gewoontes en rantsoen in de stal met melkvee te laten wennen.
Maar wanneer ze bijvoorbeeld ook meteen in de melkrobot gevoerd worden zullen ze juist na het afkalven nog meer schrikken van de robot arm met als gevolg dat ze de eerste dagen meer tegenzin hebben om de robot te bezoeken.

Dus de routes en eventuele selectiepoorten leren is voldoende.

Haal ze wel minimaal twee weken voor het afkalven weer uit de melkveegroep, dan moeten ze, liefst in strohok / afkalfgebied, zich rustig kunnen voorbereiden op het afkalven en zich niet druk hoeven maken om bazige koeien in de melkveegroep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *