Harry Tuinier.nl

Tip van de Maand – Februari 2023

image_pdfimage_print

Staat de melkpermissie nog goed?

Ook de automatische Melkpermissie moet af en toe aangepast worden, bijvoorbeeld als de productie per koe of het aantal koeien per robot is gestegen.

Staat de melkpermissie nog goed en staan alle gewone koeien aangevinkt?
Of ze allemaal aangevinkt staan is te controleren door in het statusscherm via Contrl + A alle melkgevende koeien te selecteren en daarna voor VMS Diergegevens te kiezen en bij het 2e tabje Melktoestemming te kijken of ze allemaal aan staan. Bijzondere koeien mogen een bijzondere (afwijkende) instelling hebben.

Of de Automatische Melkpermissie goed staat kunt u goed controleren door in het Statusscherm te sorteren op verwachte melkgift en dan te kijken welke koeien hebben op dit moment wel en welke geen melktoestemming? Past dit bij uw plan?
En hebben niet teveel koeien melktoestemming zodat de koeien die niet vlot komen dan ook nog moeten wachten op koeien die pas net weer melktoestemming krijgen en met kleinere melkgiften deze koeien demotiveren en de capaciteit van de robots en uw koeien onderuit halen?

Het is normaal wanneer niet meer dan 25% van de koeien melktoestemming heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *