Harry Tuinier.nl

Tip van de Maand – Juli 2018

image_pdfimage_print

100 ste Tip van de Maand!

Deze maand staat voor de 100ste keer een Tip van de Maand op deze website, schrijver wenst u weer veel leesplezier en profijt van deze Tips.
Zelf ook Tips?  Aanleveren uit de praktijk, wordt zeer gewaardeerd.

 

Minder Computeren, meer zien!

Veel veehouders zuchten wel eens tijdens mijn bezoek: “Wat is er veel mogelijk, ik zou eigenlijk meer achter de computer moeten zitten maar daar houd ik niet zo van”.
Mijn idee! : “Niet méér maar gestructureerder  en  efficiënter computeren!”
Dus wel: altijd 2-Minuten-Check voordat je bij de boxen langs gaat, of de (avond)ronde maakt, zie Tips van de Maand januari, februari en maart 2018. Dus ogen veehouder combineren met belangrijkste informatie uit computer.
En een keer per week de “Voercontrole Lijst”, de lijst die op uw bedrijf afgestemd is ivm. met aantal voersoorten in de AMS, en hebt u wel of geen krachtvoerstation.
Deze lijst controleren op juiste voergift en voeropname per koe.
En een keer per week de lijst “Melkbeurtprestaties” controleren op efficiënte melkbeurten.

Als u zeeën van tijd hebt is het mooi als u alle lijsten bekijkt….., maar bij geen tijd zijn er eigenlijk dus maar 4 lijsten die u beslist moet bekijken: Statuslijst, Koemonitor, Voercontrole Lijst en de Melkbeurtprestaties, maar deze 4 moet je wel streng in de gaten moet houden.

De eerste twee natuurlijk een paar keer per dag, en neem voor deze laatste twee lijsten een vast tijdstip van de week, bijv. maandagmorgen na de koffie.
Dan heb je met minimaal computerwerk maximale informatie van uw koeien èn van het systeem!

Wilt u ook met minder computerwerk meer controle houden?
Vraag een bezoek aan, één uierontsteking minder (of minder erg), elke dag een beetje minder of gerichter krachtvoer gebruiken en u weet dat u het bezoek zo hebt terugverdiend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *